Search This Blog

Sunday 6 December 2009

Creme Ninon - hernekeitto




1 rkl voita
2 salottisipulia
1 pieni peruna
1 valkosipulinkynsi
500 g pakasteherneitä
n. 7 dl kana- tai kasvislientä
suolaa
valkopippuria
salvia
kuivaa sherryä
1 dl kermaa vaahdotettuna kevyesti
tilkka kuohuviiniä

3 rkl kurpitsan siemeniä
2 siivua pekonia


Kuori ja hienonna salottisipulit, valkosipuli ja peruna. Kuullota ainekset kattilassa tilkassa voita. Lisää joukkoon liemi ja anna hautua noin 15 minuuttia miedosti poreillen. Lisää joukkoon herneet, suolaa ja hieman valkopippuria. Anna hautua muutama minuutti ja soseuta keitto tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaada keitto siivilän läpi painaen puhtaaseen kattilaan. Tuo keitto kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon hieman kuohuviiniä ja kermavaahtoa juuri ennen tarjoilua.

Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi, lisää lopussa joukkoon kurpitsansiemenet. Lusikoi paistosta hieman jokaisen keiton joukkoon lautaselle.

No comments: