Search This Blog

Wednesday 29 April 2009

Lammas-ricottalasagne

Ainesosat

3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli

2 porkkanaa
2 varsisellerinvartta
1 rkl öljyä
400 g lampaanjauhelihaa (tai naudanpaisti-)
2 prk paseerattua tomaattia (à 300 g)
1 dl punaviiniä
0,5
dl kermaa
2 tl sokeria
2 tl yrttimaustetta
suolaa, mustapippuria
myllystä
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
2 prk ricottaa (à 250 g)
lasagnelevyjä
2 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi sellerit. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä hetki. Lisää joukkoon muut kasvikset ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää pannulle jauheliha ja paista, kunnes se on kypsää. Kaada pannulle paseeratut tomaatit ja punaviini. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ilman kantta vähintään 20 minuuttia. Lisää kerma, mausteet ja pinjansiemenet. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan kerroksittain kastiketta, ricottajuustoa ja lasagnelevyjä. Voit ripotella kerroksien väliin myös tuoreita yrttejä, esim. salviaa. Alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kastiketta. Ripottele päälle vasta raastettu parmesaaniraaste ja pane vuoka heti kypsymään 200-asteisen uunin alatasolle noin 25 minuutiksi tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä. Eri tuotemerkeillä on hieman eripituiset kypsennysajat, joten tarkista tarkka aika pakkauksesta. Vinkki: voit korvata ricottan kostealla raejuustolla.

...........................................................................................................................................................................

Juomasuositus

Lampaanliha, juusto ja tumma tomaattisuus tekevät lasagnesta maultaan hyvin täyteläisen. Valitse täyteläinen ja lämpimän hedelmäinen punaviini, esimerkiksi primitivo, nero d’avola tai lacryma christi. Pohjoisemmista klassikoista viinikumppaniksi sopii chianti classico.


No comments: