Search This Blog

Friday 23 November 2007

Gorgonzola-sienirisotto

1 sipuli
oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 tl suolaa
2 dl kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita)
200 g gorgonzola-juustoa
parmesan-juustoa koristeluun

Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä, lisää riisi. Kuullota vielä hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Kaada kanalientä pikkuhiljaa risoton joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja murskatut sienet. Kun sekoitat usein, riisistä irtoaa tärkkelystä, ja risotto saa hyvän rakenteen. Lisäile pikku hiljaa loppu kanaliemi ja sekoita. Kun riisi on al dente, eli juuri ja juuri kypsää, lisää paloiteltu gorgonzola-juusto. Koristele risotto parmesaanilastuilla.

No comments: