Search This Blog

Tuesday 12 June 2007

Tuoksuva thaikeitto

4 annosta

3 sitruunaruohon vartta paloina
galangalia viipaleina (sormen mittainen pala)
6 kaffir-limetin lehteä
1 litra kanalientä
1-2 rkl sokeria
4-6 rkl kalakatiketta
1-2 limenmehu
2-3 katkarapua per henkilö
tuoretta korianteria ja basilikaa

koristeluun chiliä viipaleina ja kevätsipulia

Murskaa sitruunaruoho, inkivääri ja limenlehdet morttelissa.
Kumoa ne kattilaan kanaliemen joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 minuuttia.
Lisää sokeria, kalakastiketta ja limenmehua.
Lisää seuraavaksi ravut ja keitä vain minuutin ajan.
Kaada kulhoihin ja koristele.

Joukkoon voi lisätä myös tomaattikuutioita, nuudeleita tai sieniä.

No comments: