Search This Blog

Thursday 14 June 2007

Timjamivoissa paistettuja ahvenfileitä, kantarellimuhennosta ja perunoita

4 annosta

Ainekset:

8-12 kpl ahvenfileitä
suolaa ja pippuria
1 rkl timjamia hienonnettuna
voita

Kantarellimuhennos:

1 sipuli
1 l tuoreita kantarelleja
nokare voita
2 dl kermaa
suolaa ja valkopippuria
tilkka sitruunamehua

perunat:

0,5-1 kg pieniä perunoita
suolaa
timjamia


Valmistusohje:
Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Sekoita timjami nokareeseen pehmeää voita ja anna maustua hetki. Paista ahvenet kauniin kullan ruskeiksi timjamivoissa.

Kantarellimuhennos:
Puhdista ja pilko sienet sekä hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu tai kasari kuumaksi ja haihduta sienistä neste pois. Lisää pannulle nokare voita ja sipulit. Kun sipuli on kuullottunut lisää pannulle kerma sekä mausteet. Hauduta muhennosta miedolla lämmöllä kunnes se on sopivan paksuista. Lisää tilkka sitruunamehua, tarkista maku ja tarjoile.

Perunat:
Keitä perunat kypsiksi suolalla ja timjamilla maustetussa vedessä.

No comments: