Search This Blog

Tuesday 28 July 2009

Rosmariinimarinoitu lampaanfilee ja lämmin papusalaatti

Rosmariinimarinoitu lampaanfilee

(kahdelle)

Ainesosat

300 g lampaan sisä- tai ulkofileetä

marinadi:
½ oliiviöljyä
1,5 rkl balsamiviinietikkaa
1,5 rkl rouhittua tuoretta rosmariinia
2 murskattua valkosipulin kynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria
haluttaessa hieman chiliä

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Voit käyttää balsamiviinietikkaa makusi mukaan myös ohjetta runsaammin. Kaada marinadi annospaloiksi leikattujen lampaanfileiden päälle ja anna maustua välillä sekoittaen vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli jääkaapissa. Valuta marinadi pois ja paista lampaanfileet nopeasti pannulla tai grillissä. Tarjoa lämpimän papusalaatin kera.

Juomasuositus

Lampaanfileen ja papusalaatin viininä maistuu melko täyteläinen ja ryhdikäs uuden tyylin tempranillo vaikkapa Espanjan Ribera del Duerosta tai Kataloniasta.


Lämmin papusalaatti

Ainesosat

200 g vihreitä papuja
2 dl rucolasalaattia
8–12 kpl kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
1 rosmariinin oksa
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuullota pavut pannulla oliiviöljyssä viipaloitujen valkosipulin kynsien ja kokonaisen rosmariininoksan kera. Lisää lähes kypsien papujen joukkoon kirsikkatomaatit ja anna hautua vielä hetken aikaa. Poista rosmariininoksa ja mausta merisuolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Yhdistä pavut ja tomaatit rucolasalaatin kanssa juuri ennen tarjoilua

No comments: