Rosmariinimarinoitu lampaanfilee
(kahdelle)
Ainesosat
300 g lampaan sisä- tai ulkofileetä
marinadi:
½ oliiviöljyä
1,5 rkl balsamiviinietikkaa
1,5 rkl rouhittua tuoretta rosmariinia
2 murskattua valkosipulin kynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria
haluttaessa hieman chiliä
Valmistusohje
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Voit käyttää balsamiviinietikkaa makusi mukaan myös ohjetta runsaammin. Kaada marinadi annospaloiksi leikattujen lampaanfileiden päälle ja anna maustua välillä sekoittaen vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli jääkaapissa. Valuta marinadi pois ja paista lampaanfileet nopeasti pannulla tai grillissä. Tarjoa lämpimän papusalaatin kera.
Juomasuositus
Lampaanfileen ja papusalaatin viininä maistuu melko täyteläinen ja ryhdikäs uuden tyylin tempranillo vaikkapa Espanjan Ribera del Duerosta tai Kataloniasta.
Lämmin papusalaatti
Ainesosat
200 g vihreitä papuja
2 dl rucolasalaattia
8–12 kpl kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
1 rosmariinin oksa
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuullota pavut pannulla oliiviöljyssä viipaloitujen valkosipulin kynsien ja kokonaisen rosmariininoksan kera. Lisää lähes kypsien papujen joukkoon kirsikkatomaatit ja anna hautua vielä hetken aikaa. Poista rosmariininoksa ja mausta merisuolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Yhdistä pavut ja tomaatit rucolasalaatin kanssa juuri ennen tarjoilua
No comments:
Post a Comment