Search This Blog

Tuesday 28 July 2009

Kantarellicarbonara

(kahdelle)

Ainesosat


1/2 l kantarelleja
1/2 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl aurinkokuivattuja
tomaatteja
1/2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
0,75 dl parmesaaniraastetta
suolaa, mustapippuria
250 g tagliatelle-pastaa

tarjoiluun:
parmesaaniraastetta
mustapippuria

Valmistusohje

Paloittele sienet ja silppua sipulit. Leikkele aurinkokuivatut tomaatit saksilla hienoksi silpuksi. Kuullota sienet sekä sipuli pannulla ja anna myös tomaattisilpun paistua hetken aikaa. Sekoita kerma sekä munat keskenään ja lisää joukkoon parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta ja valuta se. Sekoita kuuma sieniseos ja muna–kermaseos kuumaan pastaan siten, että kastike sakenee lämmön vaikutuksesta. Viimeistele annokset mustapippurilla ja raasta päälle vielä parmesaania.

Juomasuositus

Kantarellicarbonara on ruoka, joka sopii hyvinkin erilaisten viinien seuraan. Raikastava viinivaihtoehto on italialainen valkoviini, esimerkiksi frascati, pinot grigio tai chardonnay. Myös punaviini on käypä valinta; lasiin sopii esimerkiksi melko kevyt tai keskitäyteläinen chianti, valpolicella tai barbera.

No comments: