Search This Blog

Friday 11 March 2011

Maa-artisokkokeitto ja kylmäsavuporoa



500 g maa-artisokkia
200 g perunaa (jauhoinen)
1-2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
50 g voita
6 dl hyvää kanalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
Suolaa, mustapippuria
Kylmäsavuporoa

  • Kuori ja leikkaa maa-artisokat ja perunat lohkoiksi. Laita lohkot sitruunalla maustettuun veteen tummumisen ehkäisemiseksi.
  • Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
  • Kuumenna kattila, lisää voi ja sipulit. Kuullota kunnes pehmeitä.
  • Lisää juurekset, sekoita ja lisää valkoviini ja kanaliemi.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä (noin 20 minuuttia).
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja siivilöi, jotta saat rakenteesta silkkisen pehmeää.
  • Lisää joukkoon kuohukerma, suola ja pippuri ja anna keiton kuumentua.
  • Tarjoile lämmitetyiltä keittolautasilta tai kulhoista ja lisää pinnalle hienonnettua kylmäsavuporoa.

No comments: