500 g maa-artisokkia
200 g perunaa (jauhoinen)
1-2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
50 g voita
6 dl hyvää kanalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
Suolaa, mustapippuria
Kylmäsavuporoa
- Kuori ja leikkaa maa-artisokat ja perunat lohkoiksi. Laita lohkot sitruunalla maustettuun veteen tummumisen ehkäisemiseksi.
- Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna kattila, lisää voi ja sipulit. Kuullota kunnes pehmeitä.
- Lisää juurekset, sekoita ja lisää valkoviini ja kanaliemi.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä (noin 20 minuuttia).
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja siivilöi, jotta saat rakenteesta silkkisen pehmeää.
- Lisää joukkoon kuohukerma, suola ja pippuri ja anna keiton kuumentua.
- Tarjoile lämmitetyiltä keittolautasilta tai kulhoista ja lisää pinnalle hienonnettua kylmäsavuporoa.
No comments:
Post a Comment