Search This Blog

Sunday 2 January 2011

Spagetti ja punajuuripesto

(neljälle)

Punajuuripesto

2 punajuurta
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
30 g pinjansiemeniä
1/2 ruukkua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

400 g spagettia
n. 2 rkl oliiviöljyä
2 mozzarellajuustopalloa (n. 300 g, mieluiten puhvelinmaidosta tehtyä mozzarella di bufalaa)
2–3 rkl pinjansiemeniä

Tee ensin punajuuripesto. Kuori ja kuutioi punajuuret ja sipuli. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi.

Laita punajuuret, sipulit ja valkosipuli kattilaan ja mittaa kattilaan sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä punajuuret kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi kattilasta.

Lisää pinjansiemenet, basilika, öljy, viinietikka, suola ja pippuri kypsien kasvisten joukkoon. Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Keitä spagetti runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta spagetti siivilässä ja anna sen jäähtyä. Lisää hieman öljyä spagetin joukkoon.

Annostele punajuuripesto ja n. 2 rkl öljyä vokkipannuun tai kattilaan. Kuumenna pesto-öljyseosta ja lisää spagetti. Anna lämmetä muutama minuutti.

Paloittele mozzarellapallot. Annostele punajuuripasta lautasille ja viimeistele mozzarellalla ja pinjansiemenillä.

Vinkki! Voit valmistaa punajuuri-peston myös etukäteen. Se säilyy jääkaapissa reilun viikon.

Juomasuositus

Peston ja mozzarellan makuun yhdistyvät miellyttävästi kevyet valkoviinit, joissa on vain vähän tai ei ollenkaan tammea. Kuivan ja raikkaan italialaisen Villa Canlungo Pinot Grigion, 12,71 e, kevyt yrttisyys sopii hyvin punajuuripestolle. Hieman yrttinen on myös Bucci Verdicchio Classico Superiore, 14,88 e, jonka pähkinäisyys korostaa pinjansiementen makua.

Ohje: Marko Riihelä
Juomasuositus: Terhi Oksanen-Alén

No comments: