Search This Blog

Friday 21 December 2007

Sitruunasilakat

600 g silakkafileitä
Marinadi
2 rkl merisuolaa
2 rkl sokeria
1 sitruuna
Liemi
2 isoa, mehukasta sitruunaa
2 isoa valkosipulinkynttä
1 tlk (50/35 g) pieniä kapriksia
valkopippuria myllystä
1 dl valkoista balsamicoa
1 1/2 dl oliiviöljyä

Huuhtaise ja valuta silakkafileet.

Lado fileet esim. leivinpaperille pöydälle. Mausta suolalla ja sokerilla. Taita silakat kalanmuotoon ja lado matalaan kannelliseen astiaan. Purista sitruunasta mehu ja kaada silakoille. Anna maustua yön yli, kääntele astiaa alussa 2−3 kertaa.

Valuta silakkafileet. Viipaloi hyvin pestyt sitruunat ja valkosipulinkynnet.

Asettele silakkafileet kerroksittain leveäsuiseen lasitölkkiin tai muuhun suljettavaan astiaan. Jauha muutama kierros valkopippuria mausteeksi. Lisää balsamico-öljyseos. Anna maustua kylmässä vähintään vuorokausi.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai tumman leivän kanssa tai voileipäpöydän osana.

No comments: