Search This Blog

Tuesday 15 April 2008

Parsakeitto ja munacocotte

Parsakeitto
1 nippu valkoista parsaa (paksuja)
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerin varsi
1 purjon valkoinen osa
2 dl kermaa
2 dl täysmaitoa
1 dl parsan kuorista irronnutta makuvettä
fenkolinsiemeniä
tuoretta rakunaa
suolaa
sokeria
tuoretta rakunaa

Munacocotte
4 munaa
2 tomaattia
suolaa
mustapippuria
sokeria
1 pnt tuoretta ruohosipulia


Valmistusohje:

Parsakeitto
Kuori parsat ja katkaise tyvi osasta noin 1/3 osa. Keitä parsankuorista veden, suola ja sokerin kera makuliemi itse keitolle. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Kuori sipulit, varsiselleri ja purjo. Pilko ainekset pieniksi, myös parsan tyvi päät. Kuullota kaikki edellä mainitut ja lisää kuorista keitetty liemi. Lisää mausteet ja keitä noin 1/3 osa kasaan. Lisää lopuksi kerma ja maito, anna kiehahtaa. Tarkista maku ja soseuta tehosekoittimessa hienoksi.

Munacocotte
Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä noin 10 sekuntia ja nosta tomaatit jää veteen. Poista kuoret ja siemenet. Pilko tomaatin liha kuutioksi ja mausta suola, mustapippuri ja sokerilla. Lisää pilkottu ruohosipuli. Laita tomaatti-ruohosipuli kahvikuppiin ja riko muna päälle. Laita kahvikuppi 100 asteiseen uuniin vesihauteeseen noin 45 minuutiksi. Tarjoile keitto munacocotten kera.

No comments: