Search This Blog

Saturday 27 March 2010

Rosmariinipesto

runsaasti rosmariinia
1 dl raastettua parmesaania
1–2 valkosipulinkynttä
½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Saturday 6 March 2010

Piparjuurikermakastike

50 g voita
50 g vehnäjauhoja
1 iso sipuli
2 rkl raastettua piparjuurta
1 rkl väkiviinaetikkaa
5 dl lihalientä
2 dl kermaa
1 rkl Dijon sinappia
suolaa ja valkopippuria

Hienonna sipuli. Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Kypsennä kunnes väri alkaa ruskistua. Kun seos on kanelin väristä, lisää sipuli ja piparjuuri. Lisää mukaan lihaliemi koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Anna hautua muutama minuutti ja lisää sinappi ja kerma. Hauduta 10 minuuttia ja lisää etikka, suolaa ja jauhettua valkopippuria.